Nieuws

Nieuwsberichten

 

Beste liefhebbers,

 

we houden het kort de positieflijst is NIET meer van kracht de rechter heeft deze nietig verklaard !

 

het bestuur 29/03/2017

 


 

Beste liefhebbers,

 

Op 26 november 2016 hebben wij een algemene ledenvergadering gepland deze zal plaats vinden in de buurt van Eindhoven,

de precieze locatie zal nog bekend gemaakt worden via onze digitale nieuwsbrief alias uitnodiging voor onze leden.

Deze vergadering zal er ook gesproken worden over wetgeving daar deze flink onder de loep ligt op deze moment.

wenst u als liefhebber (niet lid) deze vergadering bij te wonen dan bent u van harte welkom en dan kan u via ons contactformulier meer info verkrijgen.

 

het bestuur-19-10-2016


 

Op 3 augustus 2016 is er een nieuwe wetgeving van kracht gegaan, waarin het houden van de boeroendoek te spraken komt. Echter wil dit niet zeggen dat we onze dieren massaal moeten afmaken of wegdoen. NEEN integendeel, de boeroendoek valt onder een uitsterf beleid.

De dieren die op 03-08-2016 in bezit zijn mogen niet meer verkocht worden en er mag niet meer mee gekweekt worden.

Ook staat er in de vordering dat dieren niet meer vervoerd mogen worden.

 

Voor verder vragen mag u altijd contact met ons opnemen.

 

het bestuur -17-08-2016


 

Geplande activiteit leden

We hebben voor onze leden een activiteit gepland op zaterdag 10 september. Meer informatie kan u vinden in het afgeschermde ledendeel door in te loggen met uw persoonlijke gegevens.als niet lid bent u ook van harte welkom.

het bestuur -17-08-2016


 

Geplande activiteit leden

We hebben een activiteit gepland voor onze leden op zondag 29 mei. Meer informatie kan u vinden in het afgeschermde ledendeel door in te loggen met uw persoonlijke gegevens. Als niet lid bent u ook welkom. Contacteer ons voor verdere gegevens.

Het Bestuur - 30-03-2016


 

Bijzondere eekhoorn in Vroomshoop

Een bijzonder beestje in Vroomshop. Door de tuinen loopt een wit beestje nootjes te peuzelen.

albino

Het lijkt een albino-eekhoorn te zijn en een van de bewoners wist het beestje op de foto te zetten, een bijzonder tafereel.

Bron: SBS 6 september 2009


 

'Verbod op exotische eekhoorns als huisdier' ARNHEM

Er moet een verbod komen op het houden van exotische eekhoorns als de grijze eekhoorn en de Pallas eekhoorn. Dat stelde de Zoogdiervereniging maandag in een brief aan minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
De Zoogdiervereniging is bang dat deze soorten de in Nederland inheemse rode eekhoorn verdringen als zij in de vrije natuur terechtkomen. In diverse landen is dat al gebeurd, stelt de vereniging. In Zuid-Frankrijk moest de rode eekhoorn ook al plaats maken voor de Pallas eekhoorn, die oorspronkelijk uit China komt.

Onderzoekers van de Zoogdiervereniging stuitten de afgelopen vijf jaar al op negen exotische eekhoornsoorten in Nederland. Bij Weert leven Pallas eekhoorns, nakomelingen van exemplaren die in 1998 bij een dierenhandelaar ontsnapten. Verder zijn in Sint-Anthonis Chinese boomeekhoorns gezien en zijn in Tilburg Siberische grondeekhoorns te vinden. Die zijn daar losgelaten tijdens de verhuizing van een dierentuin.

Bron: De Telegraaf 27 mei 2009


 

Eekhoorns eten collectie museum op!

Helsinki. Een openluchtmuseum in Helsinki heeft zijn bezoekers gesmeekt rondlopende eekhoorns geen eten meer te geven. De knaagdiertjes lopen door open deuren naar binnen, maken gaten in de muren en eten de tentoonstelling op.

nicole3

Het seurasaari-museum, over de traditionele Finse manier van leven, is zeer populair onder dagjesmensen, niet in de laatste plaats vanwege de eekhoorns.

Bron: plaatselijk weekblad