Bewuste keuze

Geen eekhoorns?

Wellicht vind je het gek om deze vraag op de website van de eekhoornliefhebbers club te vinden. Toch vind ik het van belang om u te confronteren met diverse redenen om geen eekhoorns als huisdier te houden. Ik wil je dan ook aanmoedigen om voordat u tot aanschaf van een eekhoorn overgaat, deze punten door te lezen en voor jezelf af te wegen of je jezelf hierin herkent. Er worden jaarlijks duizenden honden, katten en ook exotische dieren in een impuls gekocht. Het leven van deze dieren eindigt niet zelden onder verschrikkelijke omstandigheden. Vaak nadat de bezitters ervan ook de nodige ellende over zich hebben afgeroepen. Dit is niet wat je wilt en dit is ook niet wat wij willen als eekhoornliefhebbers club.

Sciurus variegatoides artirufus; Artirufus Variegated squirrel; Artirufus Bonte eekhoorn

Bestudeer goed de verschillende onderwerpen op deze site en vraag jezelf af of je aan alle benodigdheden kunt en wilt voldoen. Mocht u na het lezen van deze punten toch nog enthousiast zijn dan prijs ik je gelukkig. Eekhoorns houden is, mits verantwoord gedaan, echt een verijkking van je leven.